P.N.D.B.  Menu      Persoonlijke Kampioenschappen Algemeen      Eerste klasse

Rechten Hoofdklasse

De kampioen van Noord-Brabant verwerft het recht om deel te nemen aan de Halve Finales NK 2006. Als de kampioen van deelname afziet of al is geplaatst voor de Halve Finale NK 2006 komt het recht toe aan de volgende in de eindstand, enz.
Bij gelijk eindigen in punten wordt de volgorde, ook voor het kampioenschap of promotie naar de Halve Finale NK, bepaald op grond van
1. grootst aantal overwinningen
2. hoogste onderling resultaat
3. hoogste score tegen nummer1, tegen nummer 2, etc.

Bij deze bepaling wordt Wim van der Kooij buiten beschouwing gelaten. Hij is door zijn resultaat in de Halve Finales NK 2005 al geplaatst voor de Halve Finales NK 2006


Speelrooster Hoofdklasse

Bij het indelen van de spelers is zoveel mogelijk rekening gehouden met de (reglementaire) gewoonte om in de eerste helft clubgenoten tegen elkaar te laten spelen. Omdat er echter ook spelers zijn die in de eerste of tweede ronde niet kunnen spelen door andere damverplichtingen als promotie/degradatiewedstrijden nationale competitie en daarom in die rondes tegen elkaar ingeroosterd zijn is dit niet 100 % gelukt. Dit geldt voor Arjen de Mooij die "pas" in de rondes 5 en 6 tegen 2 van zijn clubgenoten van Heijmans Excelsior speelt.

Op 23 april is er ook nationale subtoptraining.
Daarom hebben Jasper Daems en Edgar Haagh toestemming gekregen om deze ronde vooruit te spelen. De uitslag van deze partij is al verwerkt in de tussenstand.
Bij afwijkingen van het speelrooster om dringende redenen graag vooraf overleg plegen met de wedstrijdleiding en ook de arbiter van die dag op de hoogte stellen.

Wim van der Kooij

Kampioen

Proficiat!