Provinciale Noord-Brabantse Dambond

 

Persoonlijke Kampioenschappen Algemeen

Damkampioenschap van Noord-Brabant 2009 in Tilburg

 

Omdat dat in het afgelopen jaar goed is bevallen zullen opnieuw de persoonlijke kampioenschappen van Noord-Brabant worden uitgesmeerd over een langere periode:

6 rondes worden in het voorjaar gespeeld en 3 rondes in het najaar.

Het kampioenschap wordt gehouden op de volgende zaterdagen in 2009:

14 maart, 28 maart, 25 april , 9 mei, 6 juni, 20 juni,

en in het najaar voorlopig op 12 september, 26 september, en 10 oktober

 

Alle rondes beginnen om 10.00 uur en het speellokaal is komend jaar

het clublokaal van T.D.V. in Tilburg.

 

Voor dit toernooi kan door ieder PNDB lid vrij worden ingeschreven.

 

Nieuw in dit toernooi zal zijn dat in een groot aantal ratingcategorieën om de Brabantse titel zal worden gespeeld zodat veel meer spelers kans hebben om een interessant resultaat te behalen.

Gespeeld wordt om de titel kampioen van Noord-Brabant algemeen, kampioen van Noord-Brabant in de ratingcategorie tot 1200, kampioen Noord-Brabant eerste klasse is ratingcategorie tot 1100, kampioen van Noord-Brabant in de ratingcategorie tot 1000 en kampioen van Noord-Brabant in de ratingcategorie tot 900.

Als een ratingcategorie minder dan 5 spelers heeft worden er 2 samengevoegd.

 

Het toernooi wordt bij een deelname van 17 of meer spelers gespeeld in één groep via het Zwitsers systeem en bij deelname van minder spelers via rondtoernooien in aparte groepen van hoofdklasse spelers en eerste klasse spelers (rating tot 1100).

 

Indien daar interesse voor is zal ook een kampioenschap voor vrouwen worden georganiseerd.

Inschrijvingen staan tot 7/3/2009 open bij de wedstrijdleider persoonlijke wedstrijden Simon Rompa, bijvoorkeur via e-mail naar simonrompa@hotmail.com.

 

Het inschrijfgeld van 20 euro moet via de bank aan de PNDB worden voldaan voor aanvang van de eerste ronde op rekeningnummer 1882.34.802 t.n.v. Penningmeester C.Pot.).

 

Het speellokaal is het clublokaal van T.D.V.,

Adres: Café Boulevard, Noordstraat 51, 5038 EG  Tilburg, tel. 013-5445016 .

 

Bereikbaarheid speellokaal met openbaar vervoer:

Vanaf NS-station Tilburg, schuin de straat oversteken zie je café Boulevard (5 min. Lopen)

 

Gegevens arbiter en contactpersonen van Heijmans Excelsior

Erwin Korsten erwin.korsten@gmail.com tel. 073-5324536

Theo van de Hoek t.vdhoek@hotmail.com tel. 013-4639886

Simon Rompa, simonrompa@hotmail.com 06-14772665

Damkampioenschap van Noord-Brabant 2009

Korte beschrijving Zwitsers systeem op rating.

1. Iedere ronde spelen zo veel mogelijk spelers tegen elkaar met een gelijk aantal wedstrijdpunten.

2. De stand na iedere ronde wordt opgemaakt in de volgorde van wedstrijdpunten; bij een gelijk aantal wedstrijdpunten worden de spelers op volgorde van de gemiddelde rating van hun tegenstanders geklasseerd

3. De indeling voor een volgende ronde

· Spelers met een gelijk aantal punten ontmoeten elkaar

· Een groep met spelers met gelijk aantal punten wordt ten behoeve van de indeling geordend op volgorde van de eigen rating (let op: dit is een andere volgorde dan in de ranglijst)

· Als een oneven aantal spelers een gelijk aantal punten heeft wordt de laagst gerangschikte speler (dus met de laagste eigen rating) naar de volgende groep geplaatst (mits de overblijvende spelers tegen elkaar kunnen worden ingedeeld) en wordt daar tegen de hoogst gerangschikte speler ingedeeld.

· De spelers van een groep met gelijk aantal punten (dus nu een even aantal spelers) worden op volgorde van hun rating verdeeld in twee groepen; de spelers van deze twee helften spelen tegen elkaar in volgorde

Voorbeeld: zes spelers hebben na 2 ronden 4 punten. Deze worden volgens hun eigen rating in twee groepen verdeeld: groep A met spelers 1, 2 en 3 en groep B met spelers 4, 5 en 6. Vervolgens speelt speler 1 tegen speler 4, 2 tegen 5 en 3 tegen 6.

· Zoveel mogelijk wordt vermeden dat een speler tweemaal achtereen tegen een tegenstander speelt met meer (c.q. minder) wedstrijdpunten.

4. De indeling voor een volgende ronde wordt zoveel mogelijk gemaakt direct na afloop van de laatste partij in een ronde, zodat iedereen onmiddellijk kan weten wie zijn tegenstander in de volgende ronde is.

5. De dummy wordt steeds tegen de laagstgeplaatste speler ingedeeld en verliest die partij

6. In de 2-e en 3-e ronde kan de indeling door de wedstrijdleiding worden aangepast zodat die spelers die in het begin van de dummy gewonnen hebben niet onmiddellijk tegen te sterke tegenstanders (kandidaten voor de titel) uitkomen.