Provinciale Noord-Brabantse Dambond

 

Brabantcup 2013-2014

P.N.D.B. Menu                                                                                                           Teamwedstrijden algemeen

 Brabantcup 2013/2014 is gestart

 

Op donderdag 20 februari is in De Huif in Sint-Michielsgestel de achtste finale gespeeld. Het werd weer een prachtige avond waar in een gemoedelijke sfeer veel strijd werd geleverd maar waarin ook weer veel herinneringen zijn opgehaald. Er verschenen maar liefst 20 teams aan de start waarin veel Brabantse topdammers hun vereniging vertegenwoordigden. De nummers 1 en 2 van elke poule gingen automatisch over naar de kwarfinale. Van de nummers 3 zijn D’Amateurs 3 uit poule C en TDV 3 uit poule E terug geloot en mogen daardoor ook deelnemen aan de kwarfinale op donderdag 20 maart.

 Halverwege de Brabantcup 2013/2014

 

Donderdag 20 maart speelden 12 teams in de kwartfinale van de Brabantcup.

Weer werd het een damhappening die voor herhaling vatbaar is.

Zes teams plaatsten zich direct voor de halve finale op 24 april.

E.A.D en Micone werden terug geloot.

kwartfinale poule A

kwartfinale poule B

kwartfinale poule C

 De Brabantcup 2013/2014 nadert zijn ontknoping

Een mooie gelegenheid om de organisatie eens in het zonnetje te zetten! Arno Bloks werd geassisteerd door Geert Hendricks, Ad Peerenboom, Jo van Lent en Henk v/d Heijden.

Dank zij deze mensen kan de PNDB terugzien op een zeer geslaagde Brabantcup2013-2014.

 

Donderdag 24 april speelden 8 teams in de halve finale van de Brabantcup.

RDS, Micone, PSV en Heijmans Excelsior plaatsten zich voor de finale

Halve finale poule A

Halve finale poule B

Micone met overmacht kampioen!

Tijdens de finalewedstrijden voor de Brabantcup trad Micone aan met een gewijzigde opstelling. Pepijn van den Brink en Evert Dollekamp versterkten het team. Micone won finalewedstrijden en is daarmee oppermachtig kampioen geworden van de Brabantcup 2013-2014. Gefeliciteerd!

Ook Heijmans Excelsior kwam met een gewijzigde opstelling. Met Hein Wilsens in hun midden wist dit team de tweede plaats te verschalken. Zowel PSV Dammen als RDS Sint-Oedenrode hielden het op hun vertrouwde opstelling. Ze werden respectievelijk derde en vierde. Micone, PSV Dammen en Heijmans Excelsior klasserden zich voor de landelijke bekerkampioenschappen. Veel succes toegewenst!

Alle deelnemers beleefden een aantrekkelijke damavond.

De organisatie kan terugkijken op een geslaagd toernooi, dat wederom een stimulans heeft gegeven aan de damsport in Noord-Brabant.

Finale

Wilt u ook het landelijk vervolg op deze Brabantcup lezen? Klik dan HIER.