brabantcup 2014-2015

De Brabant Cup wordt dit jaar gespeeld bij EAD in Asten, dat in verband met hun 75 jarig jubileum als gastheer zal optreden. De locatie is Gemeenschapshuis De Klepel, Kerkstraat 8 5701 WV te Asten. De 1e ronde wordt gespeeld op vrijdag 27 februari, aanvang 20.00 uur. De 2e ronde wordt gespeeld op vrijdag 27 maart, aanvang 20.00 uur. De finale is op vrijdag 24 april, aanvang 20. 00 uur. Op deze avond is er voor de overige teams het jubileum VOS-toernooi voor viertallen, dat in het kader van het jubileum door EAD wordt georganiseerd. We gaan er van uit dat de uitgeschakelde teams van de Brabant Cup hier aan deelnemen.

Er hebben zich 16 teams ingeschreven voor de Brabant Cup van dit jaar. Een aantal verenigingen heeft aangegeven dat de samenstelling van de teams zal afwijken van de teams die aan de competitie deelnemen. De nummering van de teams heeft puur plaatsgevonden op basis van het aantal inschrijvingen. (voorbeeld: DOG 1 in de 1e klasse is een ander team dan DOG 1 voor de Brabant Cup)

De teams zijn in 4 poules van 4 teams ingedeeld. Hiervan gaan alle nummers 1 en 2 van iedere poule naar de 2e ronde. Eindigen twee teams in punten gelijk, dan geldt vervolgens het onderlinge resultaat tussen deze teams. Is dit ook gelijk, dan geldt dat het team met het hoogste aantal bordpunten over de 3 gespeelde partijen het hoogst eindigt. Is dit ook gelijk, dan wordt een beslissing verkregen door loting indien dit nodig is om te bepalen wie over gaat naar de tweede ronde.

Na afloop van de 1e ronde zal direct geloot worden voor de 2e ronde. Hierbij zullen de 4 poulewinnaars worden verdeeld over de twee poules en ook de 4 nummers twee. Hierdoor wordt de mogelijkheid voorkomen dat alle poulewinnaars bij elkaar in de twee ronde worden geplaatst. De twee hoogst eindigende teams in de finale plaatsen zich voor de landelijke bekercompetitie.

Tijdens de 1e ronde op 27 februari zal de organisatie zorgen dat er voldoende materiaal aanwezig is. De deelnemende teams hoeven zelf geen materialen mee te brengen.

Namens de organisatie, Geert Hendricks en Adrie van Outheusden


Brabantcup EAD


1415bc3


1415bc2a


1415bc2bVerslag van de eerste ronde

Ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van de Eerste Astense Damclub wordt de Brabant cup in Asten gehouden. Afgelopen vrijdag 27 februari was het zover. 16 teams, 64 spelers uit Noord-Brabant gingen de strijd met elkaar aan, met als inzet een plaats in de halve finale van de Brabant cup. De deelnemende teams hadden plaats genomen achter de damborden en de klokken werden in werking gesteld. Het werd muisstil in het speellokaal “De Klepel”. Geconcentreerd werden de schijven over het dambord geschoven. Na verloop van tijd werd wat gefluisterd, dat betekende dat de eerste partij beslist was. Samen analyseerden de spelers kort hun partij en namen een kijkje bij een van de andere partijen. EAD was met vier teams vertegenwoordigd. In de eerste ronde was een historisch moment te constateren. Twee Astense teams moesten namelijk tegen elkaar aantreden en dat was in haar 75 jarig bestaan pas 2 keer eerder voorgekomen in de Brabant cup. Een ander Astens team, EAD 2 leek in de eerste ronde voor een sensatie te zorgen. Tegen titelfavoriet Heijmans Excelsior 1 waren de Astenaren op een 4-0 voorsprong gekomen. Uiteindelijk konden de Boschenaren nog ontsnappen en eindigde de wedstrijd in 4-4. Aan het einde van de avond konden de eindstanden opgemaakt worden. EAD 1 had zich geplaatst voor de halve finale samen met RDS 1 uit Sint Oederode, PSV 1 uit Eindhoven, D’Amateurs 1 uit Sint Michielsgestel, Heijmans Excelsior 1 uit ’s-Hertogenbosch en de drie Tilburgse teams Micone 1, TDV 1 en TDV 2. EAD 2, ingedeeld in een sterke poule kwam net te kort en ook de andere twee Astense teams moesten hun meerdere erkennen. Uitgestreden gingen de teams huiswaarts, maar komen later nog terug naar Asten. De halve finale word gespeeld op vrijdag 27 maart en de finale vind plaats op vrijdag 24 april. Tevens zal op deze avond in “De Klepel” een jubileumtoernooi door EAD georganiseerd worden.


1415bc1a1415bc1b1415bc1c1415bc1d
De indeling:


1415_bc_indeling