persoonlijk kampioenschap 2015-2016

In de maanden september, oktober en november organiseert de PNDB weer het persoonlijk Brabants damkampioenschap voor dammers die lid zijn van een Brabantse damvereniging. Het toernooi vindt in samenwerking met Heijmans Excelsior plaats in De Nieuwe Biechten, Vincent van Goghstraat 1, 5246 GA Rosmalen.


De speeldata zijn de volgende:

Zaterdag 26 september ronde 1 en ronde 2, zaterdag 24 oktober ronde 3 en ronde 4, zaterdag 14 november ronde 5 en ronde 6 en op zaterdag 21 november worden ronde 7 en ronde 8 gespeeld. Voor een goede afsluiting van het toernooi is het een absolute voorwaarde dat je 21 november aanwezig bent en dat er aan het einde van de dag geen achterstallige partijen meer zijn.


Er worden in totaal 8 ronden gespeeld volgens het Zwitsers systeem, waarbij ronde 1 en ronde 2 wordt gespeeld op basis van eigen rating en tegenstanderrating en vanaf ronde 3 op basis van weerstandspunten en SB. Het programma Toernooimanager dat we hiervoor gebruiken is daarbij leidend.


De aanvang van de ochtendrond is iedere speeldag om 09.30 uur. De middagronde start tussen 14.00 uur en 15.00 uur, afhankelijk van de eindtijd van de ochtendronde. De speeltijd is 80 minuten en 1 minuut per zet per persoon. Spelers hebben recht op 30 minuten pauze tussen de ochtendronde en de middagronde.


Voor deelname aan het kampioenschap is geen inschrijfgeld verschuldigd. Er zijn wisselbekers voor de winnaars van:

Categorie A zijn de spelers met een rating per 1-7-2015 van 1100 en hoger.

Categorie B zijn de spelers met een rating per 1-7-2015 van 900 t/m 1099.

Categorie C/D zijn de spelers met een rating per 1-7-2015 van maximaal 899.

Daarnaast zijn er individuele prijzen voor de winnaars van bovenstaande groepen en is er een prijs voor de winnaar van categorie D. Omdat uit ervaring blijkt, dat er verhoudingsgewijs veel deelnemers zijn met een rating onder de 900 hanteren we dit jaar voor het eerst een categorie D voor spelers met een lagere rating. Daarmee is er ook voor speler met een lagere rating de mogelijkheid om een prijs te winnen. De grens voor de D-categorie is vastgesteld op 700 punten.


Frank Teer kampioen!

Frank Teer trok de eindoverwinning naar zich toe en is de nieuwe kampioen. In de categorie B behaalde Ties Slagter het kampioenschap.
De titel in de klasse C was weggelegd voor Simon Rompa. Henri Anemaat legde beslag op de titel in de klasse D.
Allemaal gefeliciteerd met dit resultaat!De eindstand:
De uitslagen:


De onderstaande dammers hebben zich voor het kampioenschap ingeschreven: