persoonlijk bekerkampioenschap 2015-2016

De provinciale persoonlijke bekercompetitie staat alweer gepland. De 1e ronde wordt gespeeld op 22 september bij TDV in Tilburg. De 2e ronde wordt gespeeld op 15 oktober bij DOG in Uden. De 3e ronde (kwartfinale) wordt gespeeld op 10 november bij PSV in Eindhoven. De halve finale en de finale worden vastgesteld zodra bekend welke dammers zich daarvoor plaatsen.


Voor dit toernooi gelden de volgende regels:
Inschrijving staat open voor alle dammers die lid zijn van een Brabantse damvereniging. De wedstrijden worden door midddel van loting bepaald. Voor de spelers geldt de rating van 1 juli 2015. De winnaar van iedere wedstrijd plaatst zich voor de volgende ronde.

Eindigt een wedstrijd in remise, dan gelden de volgende bepalingen:
Bij een ratingverschil tussen twee spelers van meer dan 50 ratingpunten plaatst de speler met de laagste rating zich voor de volgende ronde.
Bij een ratingverschil tussen twee spelers van minder dan 50 ratingpunten wordt een sneldamwedstrijd gespeeld met een bedenktijd van 10 minuten per speler met de omgekeerde kleuren. De winnaar plaatst zich voor de volgende ronde. Eindigt ook de sneldampartij in remise, dan plaatst de speler met de laagste rating zich voor de volgende ronde.
Tot de kwartfinale kunnen er geen teamgenoten tegen elkaar loten.
Plaats en datum van de halve finale en de finale worden in overleg met de (halve) finalisten bepaald.
De speeltijd gedurende het toernooi bedraagt 50 minuten + 1 minuut per zet.
Spelers worden verzocht op de wedstrijddag op de speellocatie aanwezig te zijn. Bij verhindering van één van de spelers wordt deze verzocht met zijn tegenstander contact op te nemen om een andere datum af te spreken die ligt vóór de geplande wedstrijddatum. De verhinderde speler meldt dit aan de wedstrijdleider en na afloop van de gespeelde wedstrijd meldt hij de uitslag aan de wedstrijdleider.


Piet van Erp is de nieuwe bekerkampioen. Proficiat!


Na een spannende strijd was de einduitslag tussen Piet en Theo, toch wel verrassend 1-1.
Dit betekende, gezien de rating, dat Piet van Erp de nieuwe Kampioen van Brabant is.De uitslagen van de halve finale:De uitslagen van de 3e ronde:
De uitslagen van de 2e ronde:De uitslagen van de 1e ronde:
De onderstaande dammers zijn geregistreerd als deelnemer: