persoonlijk bekerkampioenschap 2016-2017

De provinciale persoonlijke bekercompetitie.

De 1e ronde wordt gespeeld op 22 september bij RDS in Sint Oedenrode. De 2e ronde wordt gespeeld op 13 oktober bij DOG in Uden. Het verder verloop van het toernooi wordt nog ingevuld en is mede afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Plaats en datum van de finale worden in overleg met de finalisten bepaald.


Voor dit toernooi gelden de volgende regels:
Inschrijving staat open voor alle dammers die lid zijn van een Brabantse damvereniging. De wedstrijden worden door midddel van loting bepaald. Voor de spelers geldt de rating van 1 juli 2016. De winnaar van iedere wedstrijd plaatst zich voor de volgende ronde.

Eindigt een wedstrijd in remise, dan gelden de volgende bepalingen:
Bij een ratingverschil tussen twee spelers van meer dan 50 ratingpunten plaatst de *speler met de laagste rating zich voor de volgende ronde.
Bij een ratingverschil tussen twee spelers van minder dan 50 ratingpunten wordt een sneldamwedstrijd gespeeld met een bedenktijd van 10 minuten per speler met de omgekeerde kleuren. De winnaar plaatst zich voor de volgende ronde. Eindigt ook de sneldampartij in remise, dan plaatst de speler met de laagste rating zich voor de volgende ronde.
Tot de kwartfinale kunnen er geen teamgenoten tegen elkaar loten.
Plaats en datum van de halve finale en de finale worden in overleg met de (halve) finalisten bepaald.
De speeltijd gedurende het toernooi bedraagt 50 minuten + 1 minuut per zet.
Spelers worden verzocht op de wedstrijddag op de speellocatie aanwezig te zijn. Bij verhindering van één van de spelers wordt deze verzocht met zijn tegenstander contact op te nemen om een andere datum af te spreken die ligt vóór de geplande wedstrijddatum. De verhinderde speler meldt dit aan de wedstrijdleider en na afloop van de gespeelde wedstrijd meldt hij de uitslag aan de wedstrijdleider.
Aan ieder het verzoek om het spelen op een afwijkende plaats of datum zo veel mogelijk te beperken. We willen er een gezamenlijk evenement van maken met zoveel mogelijk dammers bij elkaar.Individueel bekertoernooi 2016


Rene van Oosterhout Kampioen van BrabantOp maandag, 9-1-2017, is de Brabant Cup finale gespeeld bij RDS in St Oedenrode.
Het ging tussen Peter van Rijsbergen en Rene van Oosterhout.
Door deze finale te winnen is Rene van Oosterhout Kampioen van Brabant geworden.

Donderdag 5 januari 2017, zijn de halve finale van de individuele bekercompetitie PNDB gespeeld.
Beide halve finales zijn in remise geëindigd, waardoor Peter van Rijsbergen en René van Oosterhout de finale hebben gehaald.
Deze finale wordt a.s. maandag 9-1-17 bij R.D.S. gespeeld.

Hierbij de uitslagen van de kwartfinales van de individuele bekercompetitie en het programma van de halve finales. Deze worden gespeeld op donderdag 5 januari bij d’Amateurs.
René van Oosterhout 1126 - Theo van den Hoek 1199 1-1
Barend van Amerongen 992 - Peter van Rijsbergen 919 1-1


De uitslag van ronde 4

====================================================================================================


De uitslag van ronde 3beker ronde 2 PNDB individueel 2016.beker ronde 1 PNDB individueel 2016.